Pagina's

zaterdag 20 november 2010

Nasi


Nasi


Indonesische keuken/Endonezya mutfağı (sebzeli pilav)


4 persoons
4 kişilik
Ingrediënten:                                 
Malzemeler:
·          400 gr. kipfilet
·          400 gr. tavuk
·          450 gr. nasi-groente
·          450 gr. nasi-sebze (hazır paket)
·          250 gr. rijst
·          250 gr. pirinç
·          1 pakje conimex
nasi kruidenmix
·          1 paket conimex
nasi kruidenmix
·          1 eetlepel olijfolie
·          1 yemek kaşığı zeytin yağı


Bereidingswijze:                                          
Yapılışı:

Ø       Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking

Ø       Snijd het kipfilet in blokjes.

Ø       Verhit de olie in een wok en bak op hoog vuur het kipfilet goudbruin.
Naar wens pikante kipkruiden toevoegen.

Ø       Voeg de gewassen groenten toe en roerbak 3  minuten.

Ø       Het pakje met nasi kruidenmix toevoegen en nog eens 2 minuten roerbakken.

Ø       Schep de rijst erdoorheen en bak al omscheppend nog  2 minuten.


Eet smakelijk


Ø       Pirinci pilav olarak pişirin.


Ø       Tavuğu kuşbaşı doğrayın.

Ø       Wok tavada yağı kızdırın ve yüksek ayarda tavuğu kızarana kadar pişirin.
Arzuya göre acı tavuk baharatı ekleyin.

Ø       Yıkanmış sebze paketini ekleyin ve 3 dakika karıştırın.

Ø       “nasi kruidenmix” paketindeki baharatları ekleyin ve 2 dakika daha karıştırın.

 
Ø       Pişmiş pirinci de ekleyin karıştırarak  2 dakika daha pişirin.


Afiyet olsun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten