Cakerol/ rulo kek |
Ingrediënten: | Malzemeler: |
· 2 eieren | · 2 yumurta |
· 2 eigeel | · 2 yumurta sarısı |
· 70 gr. suiker | · 70 gr. şeker |
· 1 zakje vanillesuiker | · 1 paket vanilya |
· 40 gr. bloem | · 40 gr. un |
Bereidingswijze: | Yapılışı: |
Ø Leg een bakpapier op een ovenplaat en vet het bakpapier in met boter. Ø Verwarm de oven voor op 200 °C. Ø Klop de eieren en eigeel met een mixer op hoogste snelheid 1 minuut tot schuim. Ø Voeg vanillesuiker en suiker toe en mix nog eens 2 minuten op hoogste snelheid. Ø Spatel ten slotte de gezeefde bloem erdoorheen. Ø Verdeel het beslag gelijkmatig op de ovenplaat. Ø Bak de cake in 10 min. gaar. Ø Strooi op een bakpapier beetje suiker en leg de warme cake omgekeerd op het bakpapier. Laat het 10 min. afkoelen en bestrijk het met een crème-mix en/of slagroom naar keuze. Ø Rol de cake voorzichtig op en leg het minstens 2 uur in de koelkast. Eet smakelijk | Ø Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kağıtı yağlayın. Ø Fırını 200 °C ısıtın. Ø Mikser ile yumurta ve yumurta sarısını yüksek ayarda 1 dakika köpük olana dek karıştırın. Ø Vanilya ve şekeri de ekleyin, 2 dak. daha yüksek ayarda çırpın. Ø Son olarak da elenmiş unu ekleyin yavaş yavaş karıştırın. Ø Karışımı fırın tepsisine eşit olarak serin. Ø Keki 10 dakika pişirin. Ø Yağlı kağıt üzerine biraz şeker serpin ve sıcak keki ters olarak yağlı kağıt üzerine çevirin. 10 dakika soğuduktan sonra, arzuya göre bir krem karışımı veya krem şanti ile tamamlayın. Ø Keki dikkatlice yuvarlayın ve en az 2 saat buzdolabında soğutun. Afiyet olsun |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten