Pagina's

dinsdag 16 augustus 2011

Cakerol/ rulo kek

Cakerol/ rulo kek






Ingrediënten:                                 
Malzemeler:
·          2 eieren
·          2 yumurta
·          2 eigeel
·          2 yumurta sarısı
·          70  gr. suiker
·          70  gr. şeker
·          1  zakje vanillesuiker
·          1 paket vanilya
·          40  gr. bloem
·          40  gr. un


Bereidingswijze:                                          
Yapılışı:

Ø       Leg een bakpapier op een ovenplaat en vet het bakpapier in met boter.

Ø       Verwarm de oven voor op 200 °C.

Ø       Klop de eieren en eigeel met een mixer op hoogste snelheid 1 minuut tot schuim.


Ø       Voeg vanillesuiker en suiker toe en mix nog eens 2 minuten op hoogste snelheid.

Ø       Spatel ten slotte de gezeefde bloem erdoorheen.

Ø       Verdeel het beslag gelijkmatig op de ovenplaat.

Ø       Bak de cake in 10 min.  gaar.

Ø       Strooi op een bakpapier beetje suiker en leg de warme cake omgekeerd op het bakpapier. Laat het 10 min. afkoelen en bestrijk het met een crème-mix en/of slagroom naar keuze.

Ø       Rol de cake voorzichtig op en leg het minstens 2 uur in de koelkast.

Eet smakelijk


Ø       Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kağıtı yağlayın.

Ø       Fırını  200 °C   ısıtın.

Ø       Mikser ile yumurta ve yumurta sarısını yüksek ayarda 1 dakika köpük olana dek karıştırın.

Ø       Vanilya ve şekeri de ekleyin,  2 dak. daha yüksek ayarda çırpın.

Ø       Son olarak da elenmiş unu ekleyin yavaş yavaş karıştırın.

Ø       Karışımı fırın tepsisine eşit olarak serin.


Ø       Keki  10 dakika pişirin. 

Ø       Yağlı kağıt üzerine biraz şeker serpin ve sıcak keki ters olarak yağlı kağıt üzerine çevirin.
10 dakika soğuduktan sonra, arzuya göre bir krem karışımı veya krem şanti ile tamamlayın.

Ø       Keki dikkatlice yuvarlayın ve en az 2 saat buzdolabında soğutun.

Afiyet olsun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten