Pagina's

woensdag 24 augustus 2011

Lieveheersbeestjes & kuikentjes/ Uğur böcekleri & civcivler

 
Lieveheersbeestjes & kuikentjes/ Uğur böcekleri & civcivler

 Lieveheersbeestjes/ Uğur böcekleri



Ingrediënten:                                 
Malzemeler:
·          casinobrood
·          tost ekmeği
·          roomkaas
·          krem peynir
·          peterselie
·          maydanoz
·          cherrytomaten
·          çeri domates
·          olijven zonder pit
·          çekirdeksiz zeytin
·          zwarte olijvenpasta
·          siyah zeytin ezmesi


Bereidingswijze:                                          
Yapılışı:

Ø       Snijd de broodjes met een kleine ronde vorm in rondjes.

Ø       Bestrijk deze rondjes met roomkaas.

Ø       Leg op elk rondje één blad peterselie.


Ø       Snijd de tomaatjes en olijven in tweeën en leg op elk rondje een tomaat en een olijf.

Ø       Maak  tenslotte  met de olijvenpasta stipjes op de tomaat.


Eet smakelijk


Ø       Ekmekten yuvarlak bir kalıpla küçük yuvarlaklar kesin.

Ø       Bu yuvarlaklara krem peyniri sürün.

Ø       Her yuvarlağa birer maydanoz yaprağı yerleştirin.

Ø       Domatesleri ve zeytinleri ortadan ikiye kesin ve  yuvarlakların üzerine yerleştirin.

Ø       Son olarak  zeytin ezmesiyle domateslerin üzerine benek yapın.


Afiyet olsun

 Kuikentjes/ Civcivler



Ingrediënten:                                 
Malzemeler:
·          4 grote aardappels
·          4 büyük patates
·          1 eetlepel citroensap
·          1 yemek kaşığı limon suyu
·          150 gr. geraspte kaas
·          150 gr. kaşar rendesi
·          1 eetlepel olie
·          1 yemek kaşığı sıvı yağ
·          beetje zout
·          biraz tuz
·          1 kleine wortel
·          1 küçük  havuç
·          zwarte peperkorrels
·          karabiber taneleri


Bereidingswijze:                                          
Yapılışı:

Ø       Kook de aardappels gaar en pureer deze.

Ø       Voeg het citroensap, geraspte kaas, olie en zout toe en roer het geheel door elkaar.

Ø       Maak van dit mengsel grote en kleine  balletjes. Leg 1 grote en 1 kleine balletje op elkaar.

Ø       Maak het af  met wortels voor de snavel en poten en zwarte peperkorrels voor de ogen.


Eet smakelijk


Ø       Patatesleri haşlayın ve ezin.

Ø       Patateslere limon suyu, kaşar rendesi, yağ ve tuz ekleyin iyice yoğurun.

Ø       Bu karışımdan büyük ve küçük toplar hazırlayın. 1 büyük ve 1 küçük  topu üst üste yerleştirin.  

Ø       Son olarak  da havuç ile gaga ve ayaklarını ve karabiber taneleri ile de gözlerini tamamlayın.


Afiyet olsun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten