Firin makarna |
Penne met kip uit de oven
4 persoons
Ingrediënten;
300 gr. penne (pasta)3 eetlepels olijfolie
400 gr. kipfilet (in reepjes gesneden)
200 gr. prei (in dunne ringen gesneden)
100 gr. wortel (in dunne plakjes gesneden)
400 gr. rijpe tomaten (in blokjes gesneden)
100 ml. water
125 gr. mozzarella (in blokjes gesneden)
100 gr. geraspte kaas
Naar wens zout, kipkruiden en Provençaalse kruiden
Bereiding;
Verwarm de oven voor op 200˚C Kook de penne gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Doe intussen de olijfolie in een pan en bak de reepjes kip al omscheppend 3 -4 minuten lichtbruin. Bestrooi eventueel met kipkruiden.
Schep de prei en wortel erdoor en roerbak alles nog 2 -3 minuten.
Roer de tomaten en water erdoor en verwarm het geheel 8 -10 minuten op matig vuur tot alles omhuld wordt door een lekkere tomatensaus. Voeg Provençaalse kruiden toe en roer nogmaals.
Giet de pasta af en schep het door de saus. Breng het op smaak met zout.
Doe alles in een ingevette ovenschaal. Verdeel de mozzarella erdoorheen en bedek het vervolgens met geraspte kaas.
Doe de schaal in de oven en bak 15 -20 minuten tot de kaas lichtbruin is.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten